Тест

У Дніпрі знайшли холерний вібріон

Холерний вібріон 01 групи було виявлено санепідслужбою Запоріжжя при проведенні моніторингу санітарного стану Дніпра і якості річкової води в місцях водокористування населення.

Про це повідомляється на офіційному сайті Запорізької обласної санепідемстанції,

"У пробах річкової води, відібраних 09.08.2010 року на пляжах Центральному і причалу ВАТ "Запоріжкокс", на очисних водопровідних спорудах ВАТ МК "Запоріжсталь" виділений холерний вібріон 01 групи. Ступінь його заразності на даний момент вивчається в Українській протичумній станції у місті Сімферополь", - йдеться у повідомленні обласної СЕС.

З метою попередження виникнення і розповсюдження холери, пов'язаної з водним фактором передачі збудника захворювання, головним державним санітарним лікарем міста Запоріжжя винесена постанова про тимчасову заборону купання на пляжі Центральному і в зонах масового відпочинку населення на берегах річки Дніпро від греблі ДніпроГЕС до нижньої межі міста Запоріжжя.

Окрім цього, Враховуючи той факт, що холерний вібріон знайдено також на очисних водопровідних спорудах ВАТ "Запоріжсталь", де проходить водопідготовку питна вода, яка подається на меткомбінати "Запоріжсталь" і "Дніпроспецсталь", керівникам даних підприємств "дано рекомендації щодо максимального обмеження використання питної води, яка проходить водопідготовку на очисних водопровідних спорудах ВАТ МК "Запоріжсталь".

Керівництву заводів також рекомендовано "забезпечити водопостачання працівників металургійних комбінатів з альтернативних джерел водопостачання (підприємств доочищення води, води у бутлях)".