Google дозволить дзвонити з електронної пошти

— 26 серпня 2010, 12:41

Наразі дзвонити зі своєї поштової скриньки на сервісі Gmail можуть поки тільки американські користувачі.

Дзвінки на будь-які американські чи канадські номери будуть безкоштовними до кінця року, з'єднання з абонентами у Великобританії, Франції, Китаї та Німеччині обійдеться в два центи за хвилину, передає ВВС.

Поки Google давав можливість здійснювати дзвінки, у тому числі з відеозображенням, тільки з комп'ютера на комп'ютер.

Як розповів менеджер з розвитку комунікаційних продуктів Google Крейг Уолкер, для того, щоб скористатися новою послугою, не потрібно буде встановлювати на комп'ютер будь-яких нових програм.

За словами представників компанії, гроші, зароблені на дзвінках в інші країни, будуть спрямовані на оплату з'єднань з американськими і канадськими абонентами.

Наразі одним один з найбільших гравців на ринку інтернет-телефонії є сервіс Skype, адміністрація якого заявляє, що у нього вже більше 560 мільйонів зареєстрованих користувачів.

За словами представників Skype, 124 мільйони користувачів здійснюють дзвінки, принаймні, один раз на місяць, а 8,1 мільйони його клієнтів користуються платними послугами.

Компанія розраховувала випустити свої акції у відкритий продаж в кінці поточного року, однак новий продукт Google, ймовірно, може скорегувати ці плани.

Google не планує обмежувати використання нової послуги тільки користувачами своєї поштової системи. Для залучення клієнтів, у яких немає поштової скриньки на Gmail, компанія має намір встановити телефонні автомати в аеропортах та університетських містечках в США, щоб дати можливість протестувати цей сервіс якомога більшій кількості людей.

Реклама:

Головне сьогодні