Нова технологія розпізнавання облич назве будь-якого користувача

— 26 серпня 2010, 17:33

Відвідувачів сайтів соціальних мереж та користувачів онлайн-фотогалерей можна буде ідентифікувати шляхом співставлення їхніх зображень із раніше завантаженими фото, повідомляє The Daily Mail із посиланням на The Sunday Times.

Як запевняють розробники, програма Photo Finder розпізнаватиме фото із точністю до 90%. Для цього програма застосовуватиме "алгоритм обличчя" - вимірюватиме розташування на ньому рота, носа, очей та інших рис.

Таким чином, завдяки технології, розробленій компанією Face.com, з однієї лише онлайн-фотографії можна буде одержати увесь деталізований профіль особи.

Враховуючи небезпеку того, що така програма створить умови для втручання в особисті життя користувачів інтернету, чим Photo Finder вже викликала на свою адресу чимало критики, її розробники попередньо обмежили її доступність.

Втім, програмне забезпечення Photo Finder, яке вже випустили, в подальшому дасть іншим розробникам змогу створювати на цій основі власні програми, здатні знайти будь-яку особу в інтернеті.

"Ми запустили сервіс, що дозволяє розробникам узяти нашу технологію розпізнавання облич та застосувати безпосередньо у своїх власних програмах", - розповів виконавчий директор компанії Гіл Херш.

"Технологію вже застосовують 5 тисяч користувачів. Ви можете практично знайти людину за будь-яким фото. Ви можете відшукати родича на Flickr, у газетах або серед відео на YouTube", - запевнив він.

До цього часу технологія розпізнавання облич використовувалася тільки Британською прикордонною службою.

Очікується, що новий сервіс стане в нагоді й Червоному Хресту, полегшивши процес ідентифікації людей, загиблих у катастрофах.

Реклама:

Головне сьогодні