Тест

Табачник попередив про табу на фаст-фуд у школах

"Ми провели спільну нараду, потім селекторну нараду з Міністерством охорони здоров'я і дійшли висновку, що ми не дозволимо в цьому році в шкільних їдальнях і шкільних буфетах продавати так звані продукти "фаст-фуду", - заявив міністр освіти та науки Дмитро Табачник на прес-конференції в п'ятницю.

Він також зазначив, що в обласних бюджетах передбачено достатньо коштів на організацію харчування у школах, повідомляє УНІАН.

"Ми будемо моніторити цю ситуацію, і в кожному конкретному випадку будемо конкретно реагувати на порушення", - попередив міністр.

Табачник також повідомив, що за інформацією, яку надали губернатори, в усіх вищих навчальних закладах завершено ремонти.

До початку опалювального сезону залишилось відремонтувати в середніх школах та ПТУ близько 240 котелень і опалювальних систем. За словами міністра, всі ці роботи заплановано завершити до 20 вересня.

Як відомо, рішення щодо заборони реалізації в школах чіпсів та газованих напоїв було прийнято Кабінетом міністрів ще 2006-го року.

Табу накладено на чіпси, газовані напої, квас, сухарики, "поп-корн", горішки та інші продукти, що не є життєво необхідними для дітей. Втім, за словами чиновників, постанови уряду дотримуються не всі.