Розроблено тест на необхідність кесаревого розтину

— 30 серпня 2010, 17:09

Дослідники встановили, що якщо в навколоплідній рідини накопичується високий рівень молочної кислоти, то ймовірність того, що жінці вдасться народити самостійно, знижується до мінімуму.

Новий аналіз вже обширно застосовують у ряді європейських лікарень. Визначаючи рівень вмісту молочної кислоти, лікарі можуть приймати рішення на користь кесарського розтину набагато швидше, передає ВВС.

Тривалі пологи, які закінчуються кесаревим розтином багато жінок називають пекельним випробуванням. У Великобританії більш ніж у половині випадків до кесаревого розтину вдаються за необхідності, побоюючись за здоров'я матері і дитини, а не за вибором самої породіллі.

Новий аналіз був розроблений шведською компанією Obstecare на основі результатів дослідження, проведеного співробітниками Ліверпульського університету і ліверпульської гінекологічної клініки.

Результати показали, що матка, як і інші м'язи, при посиленому скороченні виділяє молочну кислоту, але коли зміст кислоти досягає певного рівня, скорочення значно сповільнюються.

Для стимулювання скорочень матки жінкам вводять гормон окситоцин, але не всі пацієнтки добре на нього реагують.

На думку вчених, проведення нового аналізу, який вже широко застосовується в лікарнях Швеції, Норвегії та Бельгії, допоможе знизити кількість проведених операцій кесарева розтину жінкам, які того не потребують.

У свою чергу, жінкам, які ніяк не зможуть народити природним шляхом, процедуру втручання можна провести раніше, щоб уникнути ризику ускладнень.

Професор Сьюзан Врей з британського центру щодо поліпшення процедури пологів вважає, що в наступну чергу потрібно знайти спосіб як "нейтралізувати" кислоту, яка так ускладнює пологи.

"Кожні десяті пологи - тривалі, і це особливо важко для першородячих мам. По правді сказати, нових ліків для полегшення процедури пологів не було за останні 60 років - з часу окситоцину", - сказала Врей.

Реклама:

Головне сьогодні