Забруднення повітря в Москві перевищує норму в 2-3 рази. Фото

— 6 серпня 2010, 12:09

Забруднення повітря в Москві перевищує норму за змістом чадного газу і зважених часток у 2-3 рази.

Про це в ефірі радіостанції "Эхо Москвы" повідомив головний спеціаліст Москекомоніторінга Олексій Попик, пише Газета.ру.

"Екологічна ситуація в Москві в черговий раз погіршилася через надходження задимленого повітря. Максимальні значення перевищують норму по чадному газу в 2-3 рази", - заявив спеціаліст.

"Максимальні значення фіксувалися вночі, переважно з другої до третьої години були перевищення речовин, характерних для горіння. Це чадний газ і зважені частинки. Разові концентрації перевищувалися в 2-2,5 рази. З третьої години ночі до шостої ранку відзначалося зниження забруднення повітря, але згодом більшість станцій зафіксували різке зростання забруднення", - розповів Попиков.

За таких показників москвичам рекомендують використовувати змочені багатошарові ватно-марлеві пов'язки найближчі два-три години, поки не знизиться рівень концентрації.

Наразі сильний запах гарі через торф'яні та лісові пожежі, що вирують у Росії, відчувається майже у всіх районах Москви, передає ВВС.

Через щільний диму рух на дорогах столиці ускладнений.

Нагадаємо, дим від підмосковних торф'яних пожеж відчувається в столиці вже протягом декількох тижнів.

Тим часом, за прогнозами синоптиків, спека поки не збирається відступати. Очікується, що аж до 8 серпня в Московському регіоні максимальні значення температури складуть 39-42 градуси тепла.

Фото АР, КП та Lifenews

Реклама:

Головне сьогодні