В Україні спростили процедуру розлучення

— 7 серпня 2010, 15:27

Розлучитися в Україні стане простіше. Набув чинності новий закон про реєстрацію актів громадського стану.

Тепер, зрікаючись "других половин", не треба буде йти до РАГСу. До них тепер ходитимуть лише заради урочистих подій, повідомляє ТСН.

Також за новим законом стане простіше не лише побратися, а й розлучитися з-за ґрат. Керівника тюрми прирівняли до нотаріуса, який може засвідчити заяви для РАГСу і суду.

Інша новація - у реєстрації дітей, народжених у цивільному шлюбі. Заяви батька для визнання батьківства тепер уже замало: визнання батьківства може бути тільки за взаємною згодою або через суд.

Досі при розірванні шлюбу через суд люди мусили спочатку відстояти чергу у самому суді, щоб отримати рішення, потім відстояти чергу уже у РАГСІ, щоби рішення суду зареєструвати і отримати на руки свідоцтво про розлучення. Тепер цього робити не треба.

"Якщо рішення суду про розірвання шлюбу винесено судом воно є статочним і не потребує реєстрації", - стверджують у РАГСі.

Ухваливши рішення про розірвання шлюбу, суд має сам направити його до РАГСу, де дані внесуть в електроний реєстр. Рішення суду буде своєрідним свідоцтовм про розірвання шлюбу. Відмітка у паспорті - також тільки за бажанням.

Новації стосуються тих, хто розлучився після 27 липня, коли новий закон набув чинності.

Реклама:

Головне сьогодні