Англійські прем’єри покажуть свої картини

— 15 вересня 2010, 13:24

У лондонській галереї Whitechapel уперше за 112 років буде виставлено зібрання картин, які у різний час прикрашали кабінети перших осіб держави.

Уся колекція складає близько 13 500 робіт, зразкова вартість яких оцінюється в десятки мільйонів доларів, повідомляє InterRight з посиланням на Telegraph.

У колекцію увійшли роботи таких художників, як Девід Хокні, Енді Ворхолл. Люсьєн Фрейд і інші.

Так, наприклад, "залізна леді" Маргарет Тетчер для прикраси свого кабінету вибирала полотна з зображенням флотоводців і генералів на зразок Нельсона і Веллінгтона. Дружина колишнього прем'єр-міністра Великобританії Шеррі Блер для кабінету чоловіка вибирала картини з зображенням красивих жінок.

Інший колишній прем'єр віддавав перевагу інсталяціям британської художниці Корнелії Паркер, а консерватор Ерік Пікл прикрашає свій кабінет роботами англійського графіка Девіда Хокні.

ВІДЕО ДНЯ

Виставка "кабінетних" картин спочатку була задумана для того, щоб показати все краще, що за останні 400 років створили британські художники, і що було сховано за товстими "державними" стінами. Однак незабаром виявилося, що в колекції є і роботи іноземців.

Наприклад, три характерних зображення королеви Англії кисті американця Енді Ворхолла.

Усі ці і багато інших робіт з кабінетів і офісів політиків, зібрані за останні 112 років, широка публіка зможе побачити в лондонській галереї Whitechapel, після чого експозиція переїде в Бірмінгем, а потім у Белфаст.

Реклама:

Головне сьогодні