Чехія заборонила Google фотографувати вулиці

— 15 вересня 2010, 13:50

Влада Чехії заборонила Google розміщати нові зображення вулиць міст країни на сервісі Street View, повідомляє Лента.Ру з посиланням на Reuters.

За словами представника чеської організації з охорони персональних даних (UOOU) Хани Степанкової, відомство було змушено вдруге відмовити Google у видачі дозволу на зйомку зображень за допомогою спеціальних камер.

У UOOU заявили, що в ході збору фотографій Google може порушити місцеве законодавство.

При цьому відзначається, що Google як і раніше може використовувати для сервісу раніше зроблені знімки. Також не йдеться про повне закриття сервісу в Чехії.

Сервіс Street View надає користувачам картографічного сервісу Google Maps можливість подивитися фотографії вулиць міст, зроблені за допомогою камер Google. Цей сервіс став причиною великого скандалу, оскільки виявилося, що крім зображень, Google також складав карти Wi-Fi мереж. Виявилося, що в ході збору цієї інформації Google удалося перехопити даних користувачів, що передавалися по незахищених мережах.

Також зі скаргами про те, що камери Google вторгаються в особисте життя громадян, виступили жителі Японії, Греції, Великобританії, Німеччині й Іспанії. У деяких країнах сервіс заблокували цілком, у той час як в інших Google робить нерозрізненими деякі елементи зображень, зокрема, номери автомобілів або зображення людей.

Реклама:

Головне сьогодні