Американець створив ранчо для 600 котів

— 16 вересня 2010, 13:44

Американець Крейг Грант тримає в своєму обійсті понад 600 кішок. Для своїх улюбленців він облаштував 100-акрове ранчо.

Ще десяток років тому чоловік навіть не думав, що його доля так складеться.

"Я знімав двокімнатне бунгало на пляжі з моїм сином. Все прибрано, хороші меблі, в декількох хвилинах ходьби від пляжу і недалеко від роботи. Тоді мій син вперше переїхав. І залишив мені свою кішку Пейпер, тому що не міг взяти її з собою. Я не люблю котів, але я вирішив зберегти її. До того, я не звик бути один", - згадує Грант на своєму сайті.

Чоловік тільки подружився з кішкою, коли дізнався, що вона вагітна. І що тепер з цим робити? Пейпер навела п'ятеро кошенят.

"Я хотів було їх віддати, бо не хотів, щоб вони знищили мій будинок, але мій син сказав, що кошенята мають залишатися зі своєю матір'ю протягом 8 тижнів. За цей час я дізнався, що кожна кішка має свою індивідуальність і це було задовго до того, як кошенята почали розгойдуватися на фіранках. А коли прийшов час їх віддавати, я зрозумів, що щось змінилось, і не захотів з ними розлучатися", зізнався Крейг.

ВІДЕО ДНЯ

З часом на котів стали скаржитися сусіди, а одного з котів покусав пітбуль. І чоловік став шукати місця, куди б переїхати.

Спочатку він облаштував для котів сарай в обійсті сина, а потім знайшов оголошення, яке пропонувало 5 акрів землі в лісистій місцевості.

"Я очистив невелику площу і купив трейлер як укриття для моїх котів. Я поставив м'які полиці для них. Ми переїхали у листопаді 2003 року, на наступний день після Дня подяки. До того часу я вже мав 11 кішок. Я підбирав покинутих і бездомних кішок з району і області, де працював в якості підрядника. До весни 2004 року кішок було вже 22.

"У мене немає більше моїх старих меблів; матеріальні цінності не важливі для мене. Мої кішки зробили мене щасливішим, ніж будь-хто будь-коли. Вони дійсно є кращими друзями", - каже чоловік.

Тепер його Caboodle Ranch став постійним притулком для котів, які були викинені безсердечними людьми. У Крейга є багато сумних історій про його кішок, яких він підбирав голодними, пораненими, яких місяцями тримали в клітках у притулках.

"Кішки повинні мати можливість переміщатися вільно, і на ранчо вони це мають можливість робити. Ми знаходимося на 100 акрах дикої природи. Кішки ходять за мною по природніх стежках, лазять по деревах і ховаються у норах, які я для них зробив.

На своєму сайті Крейд визнає проблему з поповненням, але запевняє, що коти отримують хороший догляд.

Caboodle Ranch має чимало подяк від товариств гуманного поводження з тваринами.

Реклама:

Головне сьогодні