Ціни на готельні номери пішли вгору

— 16 вересня 2010, 14:05

Ціни на готельні номери почали рости уперше з 2007 року.

Про це пише inright.ru, посилаючись на дані порталу Hotels.com, який щорічно обчислює індекс вартості проживання в готелях у різних країнах світу.

У середньому вартість виросла на 2 відсотки, однак у популярних містах ріст склав до 50-60 відсотків.

Відповідно до результатів дослідження, найбільш популярними туристичними напрямками в 2009 році стали американські міста Нью-Йорк, Орландо, Лас-Вегас, Сан-Франциско і Лос-Анджелес. Однак незважаючи на ріст числа туристів і ділових мандрівників, ціни на проживання в 5-зіркових номерах у цих містах залишилися на колишньому рівні (137 доларів за ніч у Чикаго) або навіть упали на 13 відсотків (280 доларів за ніч у Сан-Франциско).

Вартість номера виросла тільки в Нью-Йорку в середньому на 14 відсотків і склала 224 долара за ніч.

Найбільше ціни упали в Абу-Дабі, де падіння склало 42 відсотка - за номер у 5-зірковому готелі тепер доведеться заплатити лише 163 долари.

Аналітики пояснюють це тим, що в ОАЕ відкрилася безліч нових готелів, за рахунок чого виросла конкуренція, а число ділових мандрівників знизилося через кризу. У Дубаях номери подешевіли на 10 відсотків.

Різкий стрибок цін на проживання в готелях був зафіксований у тих місцях, де в 2010 році пройшли великі заходи. Наприклад, у Каннах ціни виросли на 60 відсотків, у ПАР, де пройшов чемпіонат світу з футболу, на 53 відсотка, а на Балі, де проходили зйомки фільму "Їж, молися, люби" - на 57 відсотків.

Реклама:

Головне сьогодні