Тест

Андрухович відмовився від видавництва, яке друкує книги Табачника

Про це розповів сам письменник під час презентації своєї книги "Моя остання територія" в суботу в рамках Форуму видавців у Львові, повідомляє Zaxid.net.

"Я позавчора розмовляв з директором одного з видавництв і він сказав мені, що книжки Табачника чудово продаються і є однією з найуспішніших позицій в його видавництві", - зазначив письменник.

"При чому, тут, на Заході, значно краще (продаються), ніж там, на Сході. Тобто на Заході Табачника люблять більше, ніж на Сході. Видавець чує нюхом, що народ буде купувати книжки цього автора і видає його, а мені це може не подобатись і я в цього видавця більше не видаюсь, бо звик до прискіпливого відбору", - додав Юрій Андрухович.

Письменник навів приклад із німецьким видавництвом, в якому також виходять його книжки: "Складно сказати, що це видавництво витримує якусь ідеологічну лінію чи партійну, але жоден момент непорядності серед авторів там не може бути".

"Якщо такий з'являється, то інші автори влаштовують демарш. Тому що там є філософія не отримання грошового прибутку за книжки, а творення певного середовища, хай не однодумців, але людей, які себе взаємодоповнюють і які несуть один перед одним відповідальність за те, що вони роблять", - розповів письменник.

"Оцей приклад мене свого часу вразив і я подумав, чому б це не почати прищеплювати в нас, чому все виправдовувати тільки тим, що от, видавець, молодчина, досяг комерційного успіху і йому, власне кажучи, начхати що він видав під обкладинкою, а головне - комерційний успіх", - додав Юрій Андрухович.