Джинси визнали найвигіднішим предметом одягу

— 24 вересня 2010, 10:12

Дослідникам з лондонського Музею науки довелося сунути свій ніс у 3000 шаф з жіночим одягом, щоб підрахувати співвідношення ціни і частоти використання кожного предмету, пише Inopressa з посиланням на Corriere della Sera.

Вчені з'ясували, що джинси - прекрасний "товар споживання": вони отримали найнижчі бали разом з нижньою білизною, топіками та футболками.

Розрахунки будувалися в такий спосіб: якщо пара джинсів коштує в середньому близько 40 фунтів (близько 48 євро) та їх надягали цілих 428 разів, перш ніж вони опинилися в пакеті для сміття, це означає, що людина платила близько 9 пенсів (11 євроцентів) за одне надягання.

А ось легінси, які, здавалося б, значно менше позначилися на бюджеті, оскільки коштують не дорожче 10 фунтів (12 євро), насправді обходяться в 15 пенсів (або 17 євроцентів) при кожному з 68 надягання.

Британські вчені провели це дослідження для виставки "Trash Fashion: Designing Out Waste", присвяченої пошуків інноваційних рішень для скорочення ефекту одноразового використання предметів одягу та створення стилю, який був би по-справжньому економним.

Реклама:

Головне сьогодні