88 % українців – нездорові люди

— 24 вересня 2010, 13:14

Лише 12 % українців вважають своє здоров'я добрим або дуже добрим, а 88% українців у тій чи іншій мірі скаржаться на стан свого здоров'я, тобто ці люди є хворими.

Про це 23 вересня на прес-конференції у ЗІКу повідомив партнер проведення дослідження "Деякі аспекти здоров'я українців" Володимир Марциновський.

За його словами, участь у дослідженні, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології у рамках національної соціальної ініціативи "Наша мета - живи до ста", взяли п'ять міст-мільйонників і столиці.

Із результатів дослідження, зокрема, випливає, що 50% опитаних українців скаржаться на свій стан здоров'я через спосіб життя

Марциновський розповів, що 58% опитаних українців їдять вночі, 46% - взагалі не займаються спортом, більше 30% опитаних мають малорухливу роботу і власне лише 61% таких українців задоволені станом свого здоров'я.

Лише 58% українців усвідомлюють те, що їм потрібно очищати свій організм, проте серед способів, як це робити, люди називають лише дієту і лікування травами, а більше способів очищення організму українці просто не знають.

"Висновки насправді жахливі. Ви тільки вдумайтесь: 88% населення можна вважати нездоровими людьми, але найгірше те, що лише 29% із цих людей звертають увагу на цю проблему. 58% опитаних просто не знають, як очищати свій організм, хоча 24% опитаних скаржаться на загальну слабкість, проблему із зубами, погане самопочуття, печію тощо. І основне: лише 5% за порадою лікаря починає займатися станом свого здоров'я", - зауважив Марциновський.

Лікар вищої категорії, завідувач терапевтичного відділення поліклініки "Медмістечко" Жанна Хрустальова розповіла, що у молодих людей стан здоров'я набагато гірший, аніж у старших - навіть таких, кому і 80 років.

"Молодь пояснює це тим, що просто не має часу на стан заробітку, а також жаліються на малу кількість грошей та зарплати, яка не дозволяє їм належно дбати про стан свого здоров'я", - каже вона.

Натомість Марциновський додав, що демографічна ситуація в Україні є найгіршою серед усіх країн Європи, адже середня тривалість життя українців є на 10-12 років меншою, ніж в Європі.

Якщо українці не опам'ятаються і не почнуть дбати про стан свого здоров'я, то, переконані організатори акції, населення нашої держави до 2025 року зменшиться на 20%.

Реклама:

Головне сьогодні