Вівторок визнано найневдалішим днем тижня

— 12 жовтня 2010, 14:13

Британці визнали вівторок найбільш невдалим днем тижня, пише The Daily Telegraph.

У ході дослідження, проведеного Лондонською школою економіки, більш ніж 20 тисяч учасників повинні були двічі на день звітувати про свій емоційний стан.

Зокрема, добровольці повідомляли про свій настрій, про те, де вони знаходяться, чим займаються і хто їх супроводжує. Ці дані фіксувалися за допомогою спеціального додатка для смартфону iPhone.

У результаті з'ясувалося, що більшість учасників експерименту відчувають себе пригніченими саме по вівторках, а не по понеділках, як прийнято вважати.

На думку фахівців, відсутність гарного настрою по вівторках пояснюється тим, що в цей день люди глибоко занурюються в роботу і при цьому усвідомлюють, що до вихідних ще довго.

У понеділок же, припустили вчені, багато хто перебуває на хвилі гарного настрою, яке пов'язане з весело проведеними вихідними.

Традиційно вважається, що найбільш невдалим і важким днем тижня є саме понеділок. Згідно поширеній теорії, людині важко виходити на роботу і занурюватися в повсякденні справи в понеділок, оскільки в цей день йому доводиться боротися з наслідками вихідних.

Реклама:

Головне сьогодні