Їжа з McDonald's не псується мінімум півроку

— 13 жовтня 2010, 18:00

Художниця Саллі Девіс з Манхеттену півроку поспіль щодня фотографувала картоплю фрі та гамбургер, які вона придбала у McDonald's.

За час свого Happy Meal-проекту, 54-річна жінка з'ясувала, що їжа з популярної мережі швидкого харчування не піддається процесу розпаду, пише The Daily Mail.

"Я купила цю їжу 10 квітня цього року і принесла додому з явним наміром залишити її та побачити, як вона змінюється", - згадує художниця.

За словами жінки, вона обрала McDonald's лише тому що він був найближчою закусочною біля її будинку.

"Перше, що мене вразило, так це те, що на другий день експерименту вони (гамбургер та картопля фрі) більше не випромінювали жодного запаху", - розповіла Девіс.

Ще вона відзначила, що вже наступного дня її собаки перестали кружляти навколо шафи, на якій стояла тарілка з їжею з McDonald's.

Художниця почекала кілька днів, сподіваючись, що гамбургер та картопля почнуть гнити. Однак на її здивування, їжа не показала жодних ознак розкладання навіть через два тижні.

"Саме тоді я зрозуміла, що щось дивне може відбуватися з цієї їжею, яку я купила", - пояснила Саллі Девіс.

За її словами, фрі трошки зморщилося, але загальний вигляд їжі не змінився, ані через кілька тижнів, ані через кілька місяців.

"А тепер, через шість місяців, їжа пластикова на дотик і має акриловий блиск", - зауважила художниця.

"Єдина зміна, яку я бачу в тому, що він (гамбургер) став твердим, як камінь", - додала вона.

Хоча Саллі Девіс і є строгим вегетаріанцем, цей експеримент "приніс їй радість, а не страх".

"Хоча, якби я була м'ясником, то злякалася того, що побачила. Чому навіть булочка не стала заплямована цвіллю? Дивно", - підсумувала жінка.

У McDonald's вже відреагували на експеримент художниці. Так, на запитання, чому їхня їжа не піддаються біологічному розкладу, прес-секретар McDonald's сказав: "Це не більше ніж претензія і вона повністю неправдива".

Реклама:

Головне сьогодні