18-річний непалець став найнижчою людиною світу

— 14 жовтня 2010, 15:34

Присвоєння відповідного титулу було підтверджено представниками Книги рекордів Гіннесса, передає Бі-Бі-Сі.

Рідні Хагендра Тапи Магари висували його кандидатуру раніше, але їхні заявки відхилялися, оскільки оцінна комісія вважала, що до досягнення повноліття претендент на корону може ще вирости.

Тож досі непалець вважався лише найнижчим підлітком на планеті.

Тепер ж Тапа відібрав заповітний титул у колумбійця Едварда Ніно Ернандеса, зріст якого становить 70 сантиметрів.

Зараз Тапа важить 5,5 кілограми, а при народженні був зовсім крихіткою: 600 грамів. Його мати Діана Майя говорить, що він уміщався в неї на долоні.

"А коли він став старшим, мій чоловік носив його в кишені", - додала жінка.

Батько Тапи говорить, що й гадки не має, чому син так і не виріс, адже його молодший брат Манеш, якому зараз 13 років, цілком звичайного росту. Непальські лікарі теж не знають, як так вийшло.

Тапа - при тому що тепер він дорослий - розмовляє і веде себе, як дитина і до цих пір відвідує дитячий сад, ходить в групу з 5-річними дітьми. І якщо його батько чекає не дочекається коли Тапу запишуть, нарешті, до Книги рекордів, сам винуватець торжества думає тільки про іменинний пиріг.

[L]"Я хочу великий шоколадний торт з червоними прикрасами", - говорить він.

Коли Тапа вільний від обов'язків по фруктової крамниці, що тримають його батьки, то роз'їжджає по країні з танцювальною трупою. Своє повноліття він відзначає в курортному місті Покхара в 200 кілометрах від столиці Катманду.

Нещодавно Тапа зустрічався з прем'єр-міністром країни, а в наступному році, який у Непалі оголосили роком туризму, він стане посланцем доброї волі своєї країни.

І хлопець, схоже, готовий до того, що найближчим часом опиниться в оточенні репортерів.

"Я дуже радий і щасливий", - каже 65-сантиметрова знаменитість.

Реклама:

Головне сьогодні