Тест

У Миколаєві з'явилася політична реклама з Перельманом

Як пише блогер v_n_zb, кілька днів тому на вулиці міста з'явилися сітілайти із "політичним" текстом: "А мені пенсію підняли на 7 гривень! 31 жовтня проголосую за регіоналів або за Тігіпка".

"Пікантність даного зразка вуличної контрпропаганди полягає в тому, що зверху, над написом, на сітілайті міститься фото всесвітньо відомого вченого, математика Григорія Перельмана", - пише блогер.

"Очевидно, розробники даного рекламного продукту шукали в мережі підходяще фото, яке символізує жебрака, убогого, забитого пенсіонера. Зображення видатного математика сучасності здалося їм у цьому сенсі найбільш підходящим", - зазначив він.

Як відомо, Григорій Перельман відомий у науці як перший, хто зумів довести гіпотезу Пуанкаре, сформульовану знаменитим французьким математиком, фізиком і філософом Анрі Пуанкаре ще у 1904 році. Гіпотеза Пуанкаре вважалася одним із "завдань тисячоліття".

За вирішення цієї задачі у 2006 році Перельману присудили міжнародну премію "Медаль Філдса" - найпрестижнішу у математиці нагороду, однак учений відмовився від неї.

У 2010 році Математичний Інститут Клея присудив Перельману премію в розмірі 1 мільйон доларів США за доведення все тієї ж гіпотези Пуанкаре, однак і від цієї премії математик відмовився.

З часом у мережі знайшлися ще фотографії реклами з цієї ж серії.