Страх перед новими технологіями виявився вродженим

— 15 жовтня 2010, 16:23

У дослідженні співробітників Університету Бата взяли участь 150 студентів, що вивчають комп'ютери, і 119 студентів-гуманітаріїв.

Ступінь впливу на них тестостерону в організмі матері оцінювали за різницею довжини між вказівним і безіменним пальцями - чим більше ця різниця, тим сильніше була дія гормону.

Виявилося, що оцінки студентів комп'ютерних спеціальностей напряму залежать від відносної різниці довжини зазначених пальців.

У тих же, хто вивчає гуманітарні дисципліни менші показники цієї різниці підвищували ризик тривожності, пов'язаної з використанням сучасної техніки, аж до панічного страху - технофобії.

Крім того, в ході дослідження з'ясувалося, що недостатнє вплив тестостерону у внутрішньоутробному періоді привертає до всіх видів тривожності у подальшому житті, пише Лента.ру з посиланням на The Daily Telegraph.

За словами керівника роботи Марка Броснана, отримані результати свідчать про фізіологічні основи розуміння технологій, тому людям, яким складно в них розібратися, не слід вважати себе "невдахами або дурнями", як це часто відбувається.

Реклама:

Головне сьогодні