Обрано найекологічніший готель в Україні

— 18 жовтня 2010, 17:15

Найкращий, "зелений", сертифікат отримало кнайп-кафе "Купідон" у Києві. "Блакитні" сертифікати 2-го ступеню здобув турготель "Косів" та приватна садиба "Живиця" з Івано-Франківщини. Ще один з перших переможців - Бутік&Готель "Сезони SPA", що в Обухівському районі Київської області, пише Німецька хвиля.

[L]

У визначенні переможців еко-конкурсу, зокрема, враховувались: енергоощадність, економія водних ресурсів, забезпечення гостей органічними продуктами харчування, застосування засобів для мийки та чистки без шкідливих для природи компонентів та чи проводить готель просвітницькі заходи для своїх відвідувачів.

Координатор еко-конкурсу українських туристичних закладів Надія Шевченко розповіла, що була приємно вражена отриманими заявками від закладів-конкурсантів. За її словами, до багатьох речей, не описаних в підручниках, люди додумались самі, плануючи економію власних витрат чи як не бруднити власний город поруч з садибою.

"Всі ці поняття здорового глузду й об'єднуються у систему, яку можна назвати екологічним менеджментом", - підкреслює Надія Шевченко.

Конкурс екологічно відповідальних готелів та ресторанів на отримання позначки "Господа шанує природу" триватиме до травня 2011 року. Тоді підсумки наступного туру оголосять на виставці "ЕкоВідпочинок".

Реклама:

Головне сьогодні