Домен sex.com продали за 13 мільйонів доларів

— 22 жовтня 2010, 17:55

Популярний домен sex.com був виставлений на аукціон в липні цього року, після того як збанкрутував його попередній власник - компанія Escom LLC.

Найвищу ціну за доменне ім'я запропонувала компанія Clover Holdings, зареєстрована на острові Сент-Вінсент у Карибському басейні, пише Бі-Бі-Сі.

Втім, операція буде вважатися завершеною, тільки якщо її схвалить суд, що розглядає справу про банкрутство Escom LLC. Це рішення має бути ухвалене 27 жовтня.

Передбачається, що в аукціоні з продажу sex.com брали участь 12 різних компаній.

Ціна, яку повинен заплатити новий власник домену, - одна з найвищих в історії торгівлі інтернет-доменів.

За оцінками експертів, в 2006 році Escom LLC придбала sex.com за 14 мільйонів доларів.

Найбільшою ж сумою, яка коли-небудь була заплачена за домен, вважаються 16 мільйонів доларів, які в 1999 році погодився викласти за insure.com маркетингова компанія QuinStreet.

Першим власником sex.com був засновник популярного сайту знайомств match.com Гарі Кремен, який продав "пікантний" домен в 2006 році.

Кремен зареєстрував цю адресу ще в 1994 році, але два роки потому домен був вкрадений мережевим шахраєм на ім'я Стівен Коен.

У результаті довгого судового розгляду, у ході якого Кремену довелося доводити своє право на володіння доменом, Коен був оштрафований на 65 мільонів доларів і засуджений до тюремного ув'язнення.

Реклама:

Головне сьогодні