Вегетаріанці врятують планету – науковці

— 25 жовтня 2010, 12:00

Науковці з Університету Східної Англії (UEA) проаналізували існуючі дані з поживних властивостей та впливу на екологію різних продуктів.

На думку дослідників, доцільним є зменшення кількості споживання яловичини, цукру, сиру, чаю та кави. Натомість людям варто налягати на бобові та зернові, повідомляє The Telegraph.

[L]

Однією з рекомендацій експертів є споживання більшої кількості сезонних продуктів, аби скоротити транспортування, застосування мікрохвильових печей та скороварок, тим самим зменшуючи енергетичні витрати.

Оскільки найвищий рівень викидів парникових газів пов'язаний із виробництвом яловичини, сиру, кави, чаю та какао, науковці наголошують на необхідності впровадження відповідних змін у харчуванні на національному рівні - перш за все у лікарнях, школах та інших громадських установах.

Торік UEA було звинувачено у маніпуляціях із даними про кліматичні зміни з метою "роздмухування" проблеми.

Доповідь із назвою "Їжа та зміни клімату" може викликати неабиякий спротив з боку тих, кому до вподоби ласувати продуктами, привезеними з будь-якої частини світу в будь-яку пору року.

І навпаки, рекомендації вчених мають зустріти підтримку з боку вегетаріанців та прихильників органічного фермерства, яке дослідники визнали найменш шкідливим, що стосується викидів парникових газів.

Реклама:

Головне сьогодні