Сучасні люди на сході Старого Світу з'явились раніше, ніж вважалося

— 29 жовтня 2010, 14:55

Міжнародній команді науковців вдалося відшукати скам'янілі людські рештки, а саме зуби та чистину щелепи у Zhiren Cave, що у південній частині Китаю.

Ця знахідка здатна істотно змінити уявлення антропологів про час виникнення людини сучасної в східній частині Старого світу.

Результати дослідження, що проводилося на базі Інституту палеонтології хребетних та палеоантропології в Пекіні, були днями опубліковані виданням Proceedings of the National Academy of Sciences.

Фото Інституту палеонтології хребетних та палеоантропології

Як встановили експерти, знайденим людським решткам 100 тисяч років. Таким чином, вони є найбільш раннім свідченням існування сучасної людини в східній Азії. Досі ж вважалося, що люди в цьому регіоні з'явилися на 60 тисяч років пізніше.

Сучасні люди в цьому регіоні співіснували зі своїми близькими "родичами" - неандертальцями, пояснив представник Вашингтонського університету в Сент-Луїсі Ерік Трінкаус.

"Зразок має деякі архаїчні риси, тож це свідчить, що це не просто сучасні люди, що прийшли зі Східної Африки, а що протягом свого шляху вони, ймовірно, змішалися з регіональними групами архаїчних людей", - зазначив він.

За матеріалами Science Daily та BBC

Реклама:

Головне сьогодні