"Вікіпедія" просить у користувачів 16 мільйонів доларів

— 15 листопада 2010, 17:10

З нагоди старту кампанії було опубліковано звернення засновника вільної енциклопедії Джимбо Вейлза, в якому він просить користувачів "захистити і підтримати" проект.

Кампанія триватиме з 15 листопада 2010 по 15 січня 2011-го року.

Протягом цього часу планується зібрати 16 мільйонів доларів - така сума потрібна на підтримку технічної бази "Вікімедіа", забезпечення серверних центрів фонду додатковими потужностями і електрикою.

Про це повідомив виконавчий директор російського відділення фонду Станіслав Козловський, пише Лента.ру.

Кампанії по збору засобів проводяться фондом "Вікімедіа" регулярно. Так у січні 2010-го року було оголошено, що на 2009/10 фінансовий рік фонду вдалося зібрати 8 мільйонів доларів, пожертви зробили 240 000 фізичних та юридичних осіб з різних країн світу.

У лютому 2010 року 2 мільйони доларів на розвиток "Вікіпедії" пожертвувала компанія Google.

Міжнародний фонд "Вікімедіа" є некомерційною організацією, яка функціонує за рахунок пожертвувань. Всі проекти, які підтримуються фондом Вікіпедії, Вікіпедія (тлумачний словник), Вікіпедія (збірка висловлювань відомих людей), Вікіпедія (онлайн-бібліотека), ВікіНовини (новинний портал) та інші, вільні від реклами і не орієнтовані на одержання прибутку.

Більшу частину роботи по створенню і редагуванню контенту роблять самі користувачі, тоді як співробітники фонду відповідають за технічне забезпечення.

Реклама:

Головне сьогодні