Facebook створив нову систему обміну повідомленнями

— 16 листопада 2010, 12:58

На прес-конференції в Сан-Франциско Творець Facebook Марк Цукерберг заявив: "Це система обміну повідомленнями, яка включає в себе електронну пошту як складову частину".

Відправляючи повідомлення, користувачі зможуть вибрати, по яких каналах воно буде доставлятися - як СМС, миттєве повідомлення, повідомлення електронної пошти або повідомлення в чаті на Facebook, пише ВВС.

У тих, хто вибере електронну пошту, повідомлення буде відправлено з адреси, що закінчується на @facebook.com, і на нього можна буде відповісти з будь-якого поштової адреси. Але користуватися цією опцією не обов'язково.

Водночас Цукерберг спростував чутки про те, що популярна соціальна мережа створить власний сервіс електронної пошти, який автоматично стане конкурентом Google і інших гравців на цьому ринку.

Мовляв, за кількістю користувачів - понад півмільярда - Facebook далеко випереджає всі існуючі в світі сервіси електронної пошти, включаючи найбільший з них - Gmail.

Електронна пошта як така Facebook не цікава, сказав Цукерберг. Багато користувачів, особливо самі юні, до цього каналу зв'язку не звикли і вважають його занадто повільним і формальним.

У налаштуваннях користувачі Facebook зможуть вказати, як саме вони хочуть отримувати повідомлення.

"Якщо у нас все вийде, то хтось скаже, що саме таким буде майбутнє", - додав засновник Facebook.

Впровадження нової системи буде тривати кілька найближчих місяців: користувачам будуть розсилатися запрошення випробувати її.

Останнім часом відносини між двома онлайн-гігантами - Facebook і Google - помітно загострилися.

Google заблокував імпорт в Facebook контактів з адресної книги Gmail, посилаючись на те, що Facebook не дозволяє імпортувати дані з профайлів користувачів.

Однак боротьба між Facebook і Google йде не тільки в інтернеті. Так дітище Цукерберга, за деякими відомостями, намагався переманити до себе технічних фахівців, що працюють в Google.

У відповідь на це минулого тижня керівництво пошукача підняло зарплати своїм співробітникам на 10%.

Реклама:

Головне сьогодні