Незвичні колекції: від секретів до... чоловічих принад

Інші ж повністю віддаються своїй пристрасті і присвячують їй більшу частину свого життя. Всього лише близько сотні видів колекціонування можна назвати за предметом, бо збирати можна що завгодно. Як каже прислів'я: "If you can name it - you can collect it" (Якщо це можна назвати, то це можна колекціонувати).

Видання "Публичные люди" пропонує 15 колекцій, для яких ще не вигадали назви. Одні експонати можуть видатись як мінімум дивними, інші - оригінальними, ще якісь - взагалі огидними.

Однак і тут американська народна мудрість стає в нагоді: "One man's treasure is another man's trash" (Що для одного скарб, для іншого - сміття).

Колекція "шкрябачок"

Отже, Приводом для започаткування колекції ізраїльтянина Гідеона Вайса стала "сверблячка" в прямому сенсі слова. Він колекціонує пристрої для чухання спини. Зараз у колекції 236 "шкрябачок" з різних країн світу, але Вайс і не думає зупинятись.

Шкрябачки

Колекція формочок для тіста

Ще в шкільному віці Сесилію Томас зацікавили формочки для вирізання тіста. Зараз у неї вже 300 штук різноманітних дизайнів - від пряничного чоловічка початку ХІХ століття до мідного НЛО з Розуелл, Нью Мехіко. Правда, колекція не припадає пилом діла на кухонних поличках - Сесилія використовує всі експонати для випікання тістечок.

Формочки для тіста

Колекція баночок від машинного масла

Фред Строк зібрав більше 10 тисяч баночок від машинного масла. Щоб розмістити свою колекцію чоловік збудував окреме приміщення у вигляді старої автостанції.

Бляшанки з-під масла

Колекція кульок

Якщо у дитинстві ви читали Марка Твена, то напевно знаєте, що таке мармурові кульки. Багатство та різноманітність кольорів заворожує не тільки дітей, а й дорослих, і робить кульки привабливим об'єктом для колекціонування. Найбільшою в світі колекцією володіють Говард і Джулі Пауели.

Колекція кульок

Колекція лейкопластирів

Родина Ханнікап колекціонує лейкопластирі. В їхній колекції уже близько тисячі експонатів різних форм, кольорів та розмірів. Особливо цікавими є пластирі для дітей з різними візерунками та персонажами.

Пластирі

Колекція покемонів

21-річна Ліза Кортні вже 13 років збирає покемонів. Зараз її колекція входить до Книги рекордів Гіннеса - у ній 13400 експонатів. Вони заповнюють більшу частину будинку, де Ліза мешкає разом з матір'ю.

Дім покемонів

Колекція далматинців

Карен Фер'є колекціонує все, що пов'язано з далматинцями (іграшки, чашки, магнітики, валізи і навіть туалетний папір), вона навіть розмалювала чорними плямами свій білий автомобільчик.

Однак, містер Фер'є, очевидно, не розділяв цієї пристрасті, тому зараз жінці, можливо, доведеться продати частину зі своїх 3500 експонатів, які вона збирала протягом 17 років. Після розлучення будинок залишився чоловікові, а для колекції зараз не вистачає місця.

Світ у плямки

Колекція локонів

Згідно Книги рекордів Гіннеса, Джон Резнікофф володіє найбільшою в світі колекцією волосся історичних постатей та знаменитостей. Серед його експонатів волосся Лінкольна, Мерилін Монро, Ейнштейна, Діккенса, Джона Кеннеді і Наполеона.

Локони на згадку

Колекція... чоловічих принад

Деякими атрибутами згаданих вище історичних осіб володів уже покійний Джон Латтімер, котрий колекціонував все, що мало стосунок до історії та військової справи. Серед інших експонатів - пеніс Наполеона.

Після смерті колекціонера це все зберігається у підвалі його дочки. Можливо, вона погодилася би "поділитися" ним з Сігурдуром Х'яртарсоном, котрий колекціонує пеніси. В нього їх вже 143 від 41 виду ссавців, а от чоловічого і досі бракує. Ніхто досі не захотів стати донором для поповнення колекції ісландця.

Колекція пупкової шерсті

Грем Баркер, можливо, найоригінальніший колекціонер. Навряд чи в світі є ще хтось, хто збирає так звану "пупкову шерсть". Ще у 1984 році Грем задумався, чи можна було б назбирати її стільки, щоб набити подушку.

Хоча Грем жодного разу не пропустив "урожаю", але зараз вже зрозуміло, що зібраного не вистачить. Втім чоловік продовжує добросовісно збирати пушок і сподівається, що колись колекція таки на щось згодиться.

Кавалки у пупку

Колекція грошей

Власник ресторану "Джон Бурріто" збирає гроші. В принципі, з більшим чи меншим успіхом цим займаються всі у світі, але Джон збирає не прості купюри, а розмальовані. Клієнти всіма силами допомагають йому в цьому.

Колекція візитівок

Засновники сайту cardofchange збирають візитні картки працівників, які втратили роботу або ж звільнились. Якщо з вами, не приведи Господи, станеться подібне - можете вислати туди і свою візитку (якщо, звичайно, вона у вас є).

Неактуальні візитівки

Колекція списків покупок

Коли у 1997 році Білл Кігі підняв на паркінгу біля магазину чужий список для покупок, то ще не знав, що цей клаптик паперу стане початком його більш як 2-тисячної колекції. Він навіть написав про своє хобі книгу, що називається "Молоко. Яйця. Горілка". У колекції представлені експонати з різних країн світу та всіх 50 штатів США.

Список продуктів

Колекція жирафів

Норвежець Ола Хелланд в червні минулого року заклався з своїм приятелем, що до початку 2011 року отримає від інтернет-користувачів один мільйон жирафів. Ніяких іграшок, фотографій, сувенірів з Африки - тільки виготовлені адресантом власноруч. Уже в серпні цього року колекція була повна і Хелланд виграв парі. Він видав книжку, кожна з 32 сторінок якої містить мозаїку, складену з усіх робіт.

Жираф - раз, жираф - два...

Колекція секретів

Френк Уоррен колекціонує секрети. Для цього він заснував проект PostSecret, куди всі бажаючі можуть анонімно вислати самостійно оформлену листівку з таємницею, про яку ще нікому ніколи не говорили. Кращі з них можна побачити на сайті проекту, а також на сторінках п'яти виданих Уорреном книг. Зараз у багатьох країнах існують подібні проекти.

Найпотаємніше

Усі фото з сайту "Публичные люди"

Реклама:

Головне сьогодні