Google Street View зняв народження дитини на вулиці

— 25 листопада 2010, 11:42

Камери сервісу Google Street View, який збирає фотозображення вулиць основних міст світу, зняли пологи на тротуарі.

Фотографія зроблена на вулиці Хубертусаллі, що в Вільмерсдорфі, передмісті Берліна. Перед жінкою, яка лежить на тротуарі стоїть на колінах чоловік, а в руках він тримає, схоже, новонародженого.

За спиною породіллі знаходиться інша жінка, яка підтримує її голову. Сама породілля лежить на рушнику. На проїжджій частині наспіх припаркований автомобіль з відчиненими дверцятами. Збоку стоїть і чоловік, який дивиться в бік жінок.

Деякі блогери, які обговорюють цей знімок, запідозрили, що глядачі мають справу з жартом, пише ТСН з посиланням на The Daily Telegraph.

"Там через дорогу - лікарня. І в лікарні не знають, що перед її воротами проходять пологи? А в самому будинку - рекламне агентство. Вони що, теж були не в курсі про пологи перед їх будівлею?", - обурюється один з блогерів.

Скандальне фото пологів від Google Steet View

Відповідальності за організацію жарту поки ніхто на себе не взяв. Сам сервіс без коментарів замінив цей кадр на зображення порожньої вулиці.

Підозри в тому, що "пологи" були інсценовані, підкріплюються особливим ставленням берлінців до Google Street View. Адже саме в столиці Німеччини в лютому влаштували стеження за працівниками Google Street View, коли автомобіль з камерами почав їздити по місту.

До автомобіля причепили GPS-жучок, тому деякий час усі охочі могли стежити за пересуванням фотографій машини на карті, викладеної на зареєстрованому в сусідній Австрії сайті.

Зазначимо, Google Street View, який почав працювати у 2007-му році, дозволяє користувачам картографічних сервісів Google Earth і Google Maps проглядати зображення вулиць, віртуально прогулюватися містами, читати написи на дорожніх покажчиках тощо.

Фотографії надходять з камер зовнішнього спостереження, а також панорамних камер, встановлених на автомобілях Google. При цьому, щоб зробити фотографії, камера встановлюється на машину на висоту близько 2,5 метрів, завдяки чому можна робити знімки через паркани і огорожі.

Знімки з вулиць французьких, британських, італійських, швейцарських, а також голландських міст вже можна побачити в мережі. Фотобанки різних країн планується оновлювати кожні два-три роки.

Реклама:

Головне сьогодні