У Владивостоці школярі затримали грабіжника

— 13 грудня 2010, 10:55

Сюжет цієї історії скоріше нагадує фільм з гарним кінцем, малоймовірним у реальному житті, коли злого злочинця ловлять діти.

На вулиці Червоного Прапора пограбували молоду дівчину - витягли сумочку з заднього сидіння її авто.

Грабіжнику майже вдалося втекти, але шлях йому перерізали четверо школярів, що почули крики про допомогу.

"Ми втрьох побігли навколо школи. Він почав оббігати навколо неї і побіг нагору. Ми розвернулися і побігли в зворотну сторону, щоб зрізати, так швидше буде. І наздогнали його нагорі", - розповідають підлітки.

Фото з сайту "Вести.ру"

Школярі повалили злочинця на землю й тримали його до приїзду міліції. Довелося справлятися власними силами - ніхто з дорослих допомогти не захотів.

ВІДЕО ДНЯ

"Почав його в землю далі тягти. Давити на нього. І вже хлопці підбігли. Узяли за руки і заламали його", - розповідає один з підлітків.

Чекати подяки хлопці не стали. Поки оформляли затримку злочинця, діти спокійно розійшлися по домах. Протягом кількох днів міліціонери розшукували юних героїв. Ними виявилися учні шостого і восьмого класу і двоє їхніх старших товаришів.

"Допомогли затримати злочинця, що неодноразово був судимий. Це дуже багато про що говорить. Це виховання батьків, виховання в школі, і взагалі, я вважаю, що наша молодь гідна поваги", - заявив начальник міліції громадської безпеки Владивостока Сергій Гусєв.

Самі хлопці не надають особливого значення своєму вчинку. Вважають, що в ньому немає нічого геройського. Хоча і визнають, що було трохи страшно.

У понеділок у Владивостоці в школі №56 на урочистій лінійці юних героїв нагородили почесними грамотами і цінними подарунками.

За матеріалами "Вести.ру"

Реклама:

Головне сьогодні