Студентам видали для розтину тіло викладача

— 20 грудня 2010, 17:30

Як розповіли студенти Каролінського інституту в Стокгольмі, коли їх група вперше прийшла на аутопсію і побачила на секційному столі тіло колишнього вчителя, всі були вражені.

Однак ніхто нічого не сказав інструктору. Атмосфера, за словами студентів, була нервовою, і вони почали перешіптуватися, проте потім зосередилися на роботі, пише Лента.ру з посиланням на пише The Local.

"Перша аутопсія сприймається дуже емоційно, а нам ще довелося розтинати когось знайомого", - розповів один зі студентів.

"Я був дуже шокований", - заявив інший.

Професор Біргітта Сунделін, яка відповідала за організацію занять, висловила жаль про інцидент, назвавши його "вкрай прикрим".

За її словами, студентам назвали ім'я померлого, якого планується розтинати, проте ніякої реакції не послідувало. Самі студенти заявили, що переконалися в тому, хто лежить на столі, лише прочитавши ім'я на бирці.

Завідуюча кафедрою онкології і патанатомії Тіна Даліаніс заявила, що співчуває студентам і розуміє, що ця подія стала для них важким переживанням, проте не вважає дії інституту помилкою.

"Це дійсно жахливо, однак іноді навчальний процес включає такі події. На жаль, вони (студенти) повинні з цим змиритися", - сказала вона.

Президент Асоціації шведських медичних студентів Марія Ехлін Колк висловила обурення цією позицією і заявила, що в подібній ситуації студенти не могли зосередитися на навчанні. Вона закликала медичні вузи вжити заходів, щоб не допустити таких інцидентів у подальшому.

Реклама:

Головне сьогодні