Toyota виплатила 10 мільйонів за смертельну аварію

— 24 грудня 2010, 11:04

Відповідна домовленість була досягнута ще у вересні цього року, але адвокат дилерської мережі, через яку злощасний автомобіль було реалізовано, оприлюднив цю інформацію тільки зараз.

Компанія Toyota, якій належить бренд Lexus, при укладанні цієї компенсаційної угоди не визнала, але й не заперечувала своєї відповідальності за аварію, повідомляє Бі-Бі-Сі.

У заяві компанії, разом з тим, зазначається, що її керівництво розчароване тим, що громадськості стала відома сума компенсації.

Причиною аварії, що сталася в серпні 2009 року, став неконтрольований розгін авто до швидкості 190 км/год, через що він зіштовхнувся з іншою машиною й у результаті загорівся.

Тоді загинули колишній офіцер дорожньої поліції Марк Сейлор, його дружина, дочка і зять.

Ця дорожня пригода призвела до відкликання мільйонів авто, вироблених Toyota.

Як пізніше з'ясувалося, причиною безконтрольного прискорення став килимок під ногами водія, що заблокував педаль газу в натиснутому стані.

На початку цього тижня також стало відомо, що японський автоконцерн погодився виплатити американській владі 32,4 мільйонів доларів за відкликання своїх авто.

Незважаючи на неприємності, пов'язані з несправностями та відкликанням авто, що переслідували компанію останнім часом, популярність її продукції не надто постраждала, і її доходи, судячи з останніх звітів, ростуть.

Реклама:

Головне сьогодні