Вчені знайшли пояснення "суперсили" Санта-Клауса

— 29 грудня 2010, 15:00

У рамках проекту викладачі попросили своїх студентів запропонувати можливі пояснення незвичайним здібностям Санти, які б вкладалися в закони сучасної фізики.

Незвичайну швидкість доставки подарунків студенти пояснили викривленням простору-часу, передбаченим загальною теорією відносності Ейнштейна. Для самого Санта-Клауса розвезення подарунків розтягується на кілька місяців, у той час як на Землі проходить лише одна різдвяна ніч.

Олені, в які запряжено сани Санти, не вміють літати самі по собі. На їхніх спинах знаходяться компактні ранці, які створюють реактивну тягу за рахунок протікання реакції холодного термоядерного синтезу (в реальності вчені не вірять, що такий процес можливий). За допомогою поводів пасажир не тільки керує напрямом руху оленів, але також контролює параметри роботи ранців.

Самі сани мають точно прораховану аеродинамічну форму і виконані з особливого титанового сплаву, який, з одного боку, досить гнучкий для того, щоб форма саней злегка викривляється в польоті, а з іншого - досить міцний, і тому сани можуть опускатися на даху без ризику зламатися.

Сани обтягнуті наноструктурованою штучною шкірою, яка дуже сильно знижує опір саней повітрю. А для того щоб знаходити найкоротший шлях до місця призначення, Санта використовує лазерні сенсори, пише Лента.ру з посиланням на Los Angeles Times.

Санта-Клаус дізнається, хто з дітей заслужив подарунка, за допомогою величезної антени, що уловлює мозкові ритми. Особливий алгоритм також дозволяє перетворювати сигнали, що випускаються мозком дітей, в оформлені бажання (поки справжні вчені таких висот не досягли, хоча вони вже вміють вгадувати, про що людина думає).

Показання приладів передаються до бази даних бортового комп'ютера саней. Крім того, для більш точної оцінки поведінки дітей, Санта-Клаус переглядає їхні запист в соціальних мережах типу Facebook, Twitter і.

Нарешті, професори і студенти прийшли до висновку, що Санта не возить з собою подарунки - їх було б надто багато. Синтез запитаних дітьми презентів здійснюється прямо на місці - основним матеріалом для синтезу служить вуглець, що входить до складу сажі. Останній етап доставки Санта-Клаус здійснює по-старому - спускається по димоходу в жароміцному костюмі, зробленому з полімерів галогенованих вуглеводнів.

Реклама:

Головне сьогодні