Італія забороняє поліетиленові пакети в магазинах

— 31 грудня 2010, 10:15

В Італії щороку викидається 20 мильярдів целофанових пактів — більше ніж по 300 на кожного італійця, включаючи немовлят і немічних людей похилого віку.

Проте починаючи з 1-го січня набуває чинності заборона, відповідно до якої магазини будуть пропонувати покупцям тільки сумки з тканини, пакети з паперу або з матеріалів, що розкладають мікроорганізмами, передає Бі-Бі-Сі .

Прихильники цього заходу з ентузіазмом сприйняли ініціативу влади: вони наполягають на тому, що пластикові пакети становлять собою небезпеку для навколишнього середовища, оскільки як на їх виробництво потрібно багато нафти, а на розпад йдуть десятиліття.

Закон про поступове витіснення целофанових пакетів з італійського ринку був прийнятий ще в 2006 році, і спочатку заборона повинна була набути силу рік тому, в січні 2010-го, проте потім цей термін відсунули в зв'язку з потужною протидією з боку торговельних організацій.

Втім, вони і зараз скаржаться на те, що в прийнятому указі, який визначає новий термін, недостатньо деталей.

ВІДЕО ДНЯ

Тим не менш міністр італійського уряду у справах навколишнього середовища Стефанія Престіджіакомо назвала документ "кроком на шляху до боротьби з забрудненнями ". Крім того, додала вона, указ" змусить нас усіх бути більш відповідальними в тому, що стосується переробки ".

Уряд країни останнім часом проводило кампанію, в ході якої пропагувало переваги інших типів пакетів та сумок, наполягаючи на тому, що вони не лише більш екологічні, але ще й більше модні і сучасні, ніж поліетиленові.

Реклама:

Головне сьогодні