Птахи в Італії могли загинути від переїдання

— 10 січня 2011, 13:13

Як відомо, у суботу у цьому місті були знайдені мертвими близько восьмисот горлиць. Спочатку місцеві вчені припустили, що птахи могли отруїтися хімікатами.

Вони ґрунтувалися на тому факті, що мертві горлиці були виявлені вздовж дороги неподалік від хімічного комбінату. При цьому не виключалася і можливість спалаху якогось інфекційного захворювання. Кілька трупів птахів було відправлено на обстеження.

Тепер висловлюється припущення, що горлиці постраждали від звичайного, але масового нетравлення шлунка: вони просто об'їлися відходами від обробленого соняшникового насіння на складських майданчиках розташованого поблизу олійного заводу.

Як повідомив журналістам науковий співробітник інституту зоопрофілактики областей Ломбардії і Емілії-Романьї Рудольфо Рідольфі, у тушках загиблих птахів (у зобах і печінці) була виявлена надмірна кількість макухи.

Горлиці не в змозі контролювати свою потребу в кормі, на відміну від багатьох інших птахів, що заселяють ці ж простори - таких, як чайки і голуби, зазначив фахівець.

Офіційні результати обстеження будуть опубліковані ветеринарними службами у понеділок, повідомляють Вести.ру з посиланням на ИТАР-ТАСС.

Експерти нагадують, що випадок загибелі птахів в Італії став третім з початку 2011 року.

Так, в перший день січня в американському штаті Арканзас загинули більше трьох тисяч дроздів. За версією орнітологів, птахи могли бути оглушені звуками новорічного салюту.

Через святкові залпи птахи були дезорієнтовані в просторі і загинули від зіткнення з будівлями, стовпами і рекламними щитами.

Схожий інцидент стався в Канаді і на заході Швеції, де були знайдені мертвими кілька десятків галок. Вважається, що ці птахи теж могли злякатися новорічних феєрверків.

Реклама:

Головне сьогодні