Красиві люди розумніші за інших - вчені

— 17 січня 2011, 12:14

Люди з привабливою зовнішністю мають IQ на 14% вище середнього. Такі висновки зробили вчені з Лондонської школи економіки, пише The Daily Mail.

На думку науковців, красиві жінки та чоловіки зазвичай показують кращі результати в навчанні та яскравіше проявляють себе у професійній діяльності.

"Зв'язок між привабливістю і загальним розвитком також сильніший у чоловіків, ніж у жінок", - зауважив один з вчених.

У Великобританії дослідження показало, що чоловіки, які фізично більш привабливі мали IQ на 13,6% вище норми, а красиві жінки - на 11,4%.

Висновки науковців засновані на спостереженні за 17419 людьми, які народилися протягом одного тижня в березні 1958-го року.

Протягом свого дитинства і до ранньої зрілості, вони отримали ряд тестів на успішність. Також до уваги бралася привабливість кожного з респондентів.

Подібні спостереження велися і в США. Там Національний центр тривалого вивчення здоров'я підлітків проаналізував дані 35 тисяч молодих американців.

Однак вчені зауважують, що ствердження, що красиві люди більш розумні - суто наукове.

Видання The Sun підтримало висновок вчених конкретними прикладами красивих і розумних жінок. Так, 29-річна актриса Наталі Портман досягла успіху в середній школі, а потім вступила до Гарвардського університету, де отримала ступінь бакалавра в області психології.

Портман також володіє кількома мовами: івритом, французькою та японською.

Ще одним прикладом є британська актриса Кейт Бекінсейл. 37-річна зірка вивчала французьку, російську мови та літературу в Оксфордському університеті. Наразі Бекінсейл володіє німецькою, російською та французькою мовами.

Реклама:

Головне сьогодні