На користувача "Вконтакте" завели справу за закачку музики

— 19 січня 2011, 17:17

Справу за статтею про порушення авторських і суміжних прав (передбачає покарання до 6 років позбавлення волі) порушили за запитом представника фірми грамзапису "Никитин".

Перевірка показала, що "одним із найактивніших користувачів, що здійснюють незаконне відтворення і доведення до загального відому музичних доробків, є 26-річний москвич".

Він, за даними перевірки, розмістив на своїй персональній сторінці 18 аудіозаписів відомої російської музичної групи, кількість скачувань яких іншими користувачами склала понад 200 тисяч.

Фірма грамзапису "Нікітін" володіє правами на записи доволі великого числа російських артистів. Серед останніх релізів лейблу "Машина времени", "Хор Турецкого", "Король и Шут" і Amatory.

Прес-служба "Нікітіна" відмовилася від коментарів із приводу порушення кримінальної справи про порушення авторських прав. Ім'я артиста, через якого почалося переслідування, також не називається.

У серпні 2010 року соціальна мережа "Вконтакте" була в судовому порядку звільнена від відповідальності за контент користувачів.

"Лента.ру" за матеріалами ІТАР-ТАРС

Реклама:

Головне сьогодні