Тест

Канадці пообіцяли покрити Землю супутниковою інтернет-мережею

Система CommStellation, за задумом MSCI, буде складатися з компактних супутників, що знаходяться на орбіті заввишки близько 1 000 км.

Запуск низькоорбітальних апаратів, як стверджується, надасть низку переваг, зокрема дозволить використовувати відносно недорогі електронні компоненти і знизити потужність сигналу при передачі даних, пише Компьюлента з посиланням на CNET News.

В цілому планується вивести 84 мікросупутника в шести орбітальних площинах з відхиленням в 30 градусів. У кожній з площин буде по 13 робочих апаратів плюс один резервний.

Наземна інфраструктура буде складатися з 20 станцій, підключених до інтернету по високошвидкісним каналам. Кожен з супутників зможе забезпечувати пропускну здатність до 12 Гбіт/с, а термін їхньої служби становитиме десять років.

Висновок перших апаратів на орбіту повинен початися в 2014 році; всього буде потрібно шість запусків ракетоносіїв, кожен з яких зможе взяти на борт 14 мікросупутників.

Введення мережі CommStellation в експлуатацію намічений на 2015 рік. Очікується, що система забезпечить глобальне покриття Землі, в тому числі віддалених і важкодоступних районів.