Колекція вин Ендрю Ллойд Веббера пішла з молотка

— 24 січня 2011, 11:19

Колекція була розділена на 746 лотів, найдорожчим з яких виявилися 12 пляшок Chateau Petrus урожаю 1982-го року, продані за 77 500 доларів, передає Бі-Бі-Сі .

Загальна сума, виручена від продажу, перевищила попередню оцінку, і сам композитор заявив, що він дуже радий.

"Сподіваюся, нові власники вина отримають від нього таке ж задоволення, яке воно дарувало мені, і я з нетерпінням чекаю можливості знову познайомитися з ним уже в меню ресторанів по всьому Китаю ", - сказав Веббер.

Ендрю Ллойд Веббер, що живе в графстві Беркшир, почав збирати свою винну колекцію ще підлітком - причому, як стверджує газета Telegraph, іноді пляшки йому доставляли прямо до школи, де він навчався.

Сам композитор запевняє, що виставив вино на продаж, тому що йому ніде його зберігати.

Торги тривали шість годин. Як заявила на відкритті аукціону голова винного відділу аукціонного дому Sotheby's Серена Саткліфф, "це чудова колекція, і, безумовно, має сенс проводити ці торги саме в Гонконзі, де так люблять французькі вина, такі як бургундське або бордо".

За рахунок швидкого зростання китайської економіки і, відповідно, кількості досить забезпечених людей, Гонконг вийшов на третє місце в світі за кількості проведених торгів, поступаючись за цим показником лише Нью-Йорку і Лондону.

Особливо успішно там проводяться саме винні аукціони.

У минулому році загальна виручка від продажу аукціонного дому Sotheby's вина в Гонконзі склала 52 мільйонів доларів. Це більш ніж у два рази більше, ніж аналогічний показник у Лондоні і в три рази більше, ніж у Нью-Йорку.

Реклама:

Головне сьогодні