В акваріумі Севастополя акулячій "бебі-бум"

— 25 січня 2011, 12:50

У цьому році компанія цих морських хижаків поповнилася на 20 особин. Всього в акваріумі мешкає 8 дорослих представників цього сімейства, з яких четверо - самки.

Одна з акул відклала чергове яйце, поява акул з якого очікується через два місяці, передає Інтерфакс з посиланням на інформаційний портал "Гостям Севастополя".

За словами головного хранителя фонду севастопольського акваріума Аллу Короткову, одна самка за раз приносить не більше двох яєць, таким чином, на рік в акваріумі з'являється до ста акул. Більшість малюків ростуть у Севастополі, але декількох з них віддали до Києва.

За твердженням Короткової, відкладати яйця акули продовжать до березня-квітня, тому акулята продовжать з'являтися на світ на початку літа. Наступний пік народжуваності в севастопольському акваріумі очікується восени.

Активно розмножуватися коричневополосні бамбукові акули почали з 2008 року. На сьогоднішній день піврічних акул можна побачити в першому залі акваріума, їх підросли родичі переведені в більший басейн.

Коричневополосна килимова акула, або як її ще називають сіра бамбукова (Chiloscyllium punctatum) відноситься до дрібних представникам акул - від 0,7 см до 1,2 м). Мешкає в Індійському океані, західній частини Тихого океану, біля узбережжя Індії, Таїланду, В'єтнаму, Малайзії та Сінгапуру, до Японії, Філіппін і Північної Австралії.

Реклама:

Головне сьогодні