13-річний хлопчик може стати наймолодшим довічно засудженим у США

— 26 січня 2011, 12:14

Жертва, Кензі Хаук, була нареченою батька хлопчика. Вона була застрелена у власному домі в лютому 2009-го року. Джорданові на той момент було лише 11 років, повідомляє The Guаrdian.

Наразі суд має винести офіційне рішення, чи буде 13-річний Браун притягнений до відповідальності як доросла особа. У цьому випадку хлопцеві загрожує довічне ув'язнення без права на дострокове звільнення.

За версією обвинувачення, Джордан Браун вистрелив у потилицю Хаук, коли вона спала. Після того хлопчик сів y шкільний автобус та, як зазвичай, вирушив до своєї початкової школи.

26-річна Хаук, якій лишалося лише два тижні до пологів, загинула. Помер і її ненароджений син, для якого вже було обрано ім'я Крістофер.

Проти Джордана було висунуто звинувачення у подвійному вбивстві. Імовірно, той фатальний постріл він здійснив із власної "дитячої моделі" мисливської рушниці.

Коли хлопчик уперше постав перед судом, його зап'ястки та щиколотки були закуті в кайдани.

Смерть Кензі Хаук розвела по різні сторони барикад дві родини. Батько обвинуваченого, Кріс Браун, переконаний у невинності хлопчика.

"Спробуйте пояснити 12-річному, що означає "до кінця життя". Це незбагненно для нього", - поділився торік батько із ABC News.

Матір Кензі, Дебора Хаук, наполягає на жорсткому покарання для убивці своєї дочки.

"Не терплю цього: "О, йому 11 років"... Він знав, що робить. Він убив мою дитину", - сказала жінка Pittsburgh Tribune-Review невдовзі після трагедії.

Наразі Сполучені Штати лишаються єдиною державою, де неповнолітні відбувають довічне ув'язнення без права на дострокове звільнення. У виправних закладах країни відбувають довічне покарання 2400 осіб, які скоїли тяжкі злочини в дитячому віці.

Лише США та Сомалі відмовилися ратифікувати Конвенцію ООН із прав дитини, яка виключає можливість довічного ув'язнення за злочини, скоєні до 18 років.

Реклама:

Головне сьогодні