Австралійці мігрують від пива до вина

— 26 січня 2011, 14:59

За даними Бюро Статистики країни, обсяги продажу пива серед австралійського населення впали до свого мінімуму за останні 50 років, в той час як продаж вина постійно збільшується.

"За останні п'ятдесят років культура споживання алкоголю в Австралії зазнала значних змін. Якщо раніше більшість австралійців полюбляли пити пиво, в останні роки їх смаки змінилися - вони все частіше споживають вино", - зазначають у Бюро Статистики.

Слід зазначити, згідно з даними досліджень у 2008-2010 роках, кількість пива складала лише 44 % всього алкоголю, який був спожитий на території Австралії. Для порівняння: у 1960-1962 роках ця цифра становила 78 %.

У свою чергу, споживання вина збільшилося з 12 до 36 %. Фахівці пояснюють цей факт активним розвитком виноробної промисловості континенту, розповсюдженням винної культури серед населення, а також тим, що за останні 50 років у суспільстві активну позицію зайняли жінки, які надають перевагу саме вину.

"Ми бачимо масову зміну смаків від пива до вина. Якщо ця тенденція триватиме і надалі, через 10-15 років вино стане алкогольним напоєм номер один в Австралії", - вважають у Бюро Статистики.

Реклама:

Головне сьогодні