Схожий стиль спілкування є запорукою міцних стосунків - вчені

— 27 січня 2011, 18:06

Групі вчених на чолі з Джемсом Пеннебейкером з Техаського університету в Остіні вдалося довести, що люди зі схожим стилем мови схильні проявляти інтерес один до одного.

Вчені провели серію експериментів за участю студентів університету. Добровольцям треба було провести кілька побачень на швидкість, кожне з яких тривало не більше 4-х хвилин.

Студенти протилежної статі розповідали один одному, в якій області спеціалізуються, звідки приїхали, чи подобається їм у коледжі, тощо, пише NewsRu з посиланням на РИА Новости.

Незважаючи на те, що всі розмови були дуже схожі один на одного, спеціально розроблений комп'ютерний алгоритм виявив схожість і відмінності в стилі мови добровольців.

Пари, що володіли подібністю в стилі мови вище середньої, в чотири рази частіше виявляли бажання продовжити спілкування після експерименту.

Аналогічний результат було отримано в результаті аналізу 10-денного спілкування пар в інтернеті - майже 80% пар, чий стиль письма збігався, продовжували спілкуватися через три місяці, тоді як серед інших пар таких було лише 54%.

"Що найбільш чудово, так це те, що це відбувається спонтанно, ми не можемо контролювати свій стиль мовлення", - підсумував Пеннебейкер.

Реклама:

Головне сьогодні