Помер творець синтезатора

— 31 січня 2011, 10:12

Пішов з життя американський композитор Мілтон Беббіт, який у 1950-х роках брав участь у створенні першого синтезатора, повідомляє The Associated Press .

Мілтон Беббіт народився у Філадельфії в 1916-му році. Спочатку він закінчив математичний факультет університету Пенсільванії, а потім отримав ступінь бакалавра мистецтв у Нью-йоркському університеті.

У 1938-му Беббіт продовжив вивчати музику у Прінстоні. Там же, де вже у 1984-му році, отримав звання почесного професора музики.

У 1950-х роках Милтон Беббіт стає композитором-консультантом компанія RCA, яка працює над створенням першого музичного синтезатора, що отримав назву RCA Mark II Synthesizer..

У 1961 році Беббіт створює "Композицію для синтезатора" - твір, написаний спеціально для синтезатора.

Беббіт займався написанням творів як для електронних, так і для традиційних інструментів. Найчастіше у творах, створених Беббітом, використовувалися обидва цих типу інструментів, а також вокал .

У 1946 році Беббіт написав у Прінстонському університеті, де він працював з 1938 року, дисертацію про використання методу додекафонії композиторами того часу, однак тоді не зміг її захистити.

Пізніше університет визнав, що дисертація Беббіта була настільки передовою для свого часу, що жоден із співробітників кафедри музики просто не зміг зрозуміти про що в ній йшлося.

"Його дисертація була так далеко попереду свого часу. Робота не могла бути належним чином оцінена в той час», - зазначив близький друг Беббіта та випускник Прінстона Теодор Ціолковський.

Докторську ступінь Прінстонський університет дав Беббіту лише в 1992 році, коли композитору виповнилося 75 років.

У 1982 році Мілтон Беббіт отримав від оргкомітету Пулітцерівської премії спеціальну нагороду за внесок у розвиток американської музики.

Реклама:

Головне сьогодні