Винна промисловість Китаю випередить Австралію

— 31 січня 2011, 15:09

Починаючи з 2009 року, об'єми виготовлення вина в Піднебесній щорічно збільшуються на 30%, і вже через рік складатимуть 128 мільйонів пляшок.

У свою чергу, Австралія, згідно з прогнозами, в 2012 році виготовить лише 121 мільйон пляшок, повідомляє The Associated Press.

"Китай з кожним роком виготовляє все більше вина. Це пов'язано з появою і розвитком середнього класу серед китайців, який все активніше залучається до винної культури. Якщо раніше люди в Китаї через бідність самі робили вино, зараз їх доходи зростають і вони хочуть отримувати якісний промисловий продукт", - заявив міжнародний експерт винного ринку Деніс Гестін.

"Китай доки не є центром винного виробництва в Азії, але вже через деякий час зможе претендувати на те, щоб їм стати ", - додав він.

Гестін також підкреслив, що Австралія є другим за розміром імпортером вин у Китай після Франції.

Слід зазначити, за останні роки ряд китайських вин отримали золоті та срібні медалі на міжнародних змаганнях. Як заявляють експерти, це поступово веде до завоювання довіри китайців, які досi все ще більше довіряють Австралійським брендам.

Представники винних господарств Австралії не дуже стурбовані фактом зростання обсягів виробництва китайського вина. На континенті впевнені, якість австралійського вина значно вище за китайську, а тому вони не є конкурентами.

Реклама:

Головне сьогодні