Twitter хоче "продатися" Google чи Facebook

— 10 лютого 2011, 11:41

В ході переговорів, в які вже включилися Google та Facebook, Twitter було оцінено в суму від 8 до 10 мільярдів доларів.

Це досить багато, зважаючи на те, що за весь 2010 рік прибутки компанії становили близько 45 мільйонів доларів, а цього року вони очікуються на рівні 100-110 мільйонів.

Ці гроші були витрачені на створення нового датацентру та збільшення кількості працівників зі 100 на початку 2010 року до 350 наприкінці, пише Watcher з посиланням на The Wall Street Journal.

Експерти венчурних фондів, опитаних виданням, відзначають, що оцінка Twitter на рівні 8-10 мільярдів доларів, не є справедливою, базуючись на фінансових показниках стартапу.

Але Twitter володіє значною базою користувачів та даними про них, що зараз особливо цінне на ринку соціальних сервісів. Як і Twitter, так і Facebook та Google, відмовились від коментарів на цю тему.

Капіталізація інтернет-компаній сильно зросла за останні кілька місяців: Facebook залучив 1,5 мільярди доларів від компаній DST та Goldman Sachs, і його оціночна вартість зросла з 10 мільярдів до 50 мільярдів доларів, Groupon відмовив Google у пропозиції щодо покупки за 6 мільярдів оголосив про плани виходу на біржу, а зовсім нещодавно AOL придбала блог Huffington Post за 315 мільйонів доларів, що в 10 разів більше, ніж дохід сайту за минулий рік.

Реклама:

Головне сьогодні