На "Вконтакте" почали зачистку піратського відео

— 10 лютого 2011, 12:28

Такі результати роботи нового російського сервісу Websheriff, який надає правовласникам інструменти з моніторингу соціальних мереж та видалення неліцензійного контенту.

Websheriff було створено компанією Ікс-медіа, і наразі він є одним з перших сервісів такого роду, повідомляє Watcher.

Програма дозволяє власникам ліцензійного відео відстежувати появу піратських копій в соціальних мережах та інших сайтах і оперативно видаляти їх.

Видалення відбувається в автоматичному режимі: програма потребує людського втручання лише спочатку, на етапі "навчання".

Керівник проекту Володимир Набатов розповів, що критеріями для відбору піратського відео є кілька параметрів, таких як назва ролика, його тривалість, скріншоти, а також кілька інших опцій, деталі яких Набатов відмовився розкривати.

Для моніторингу торрент-трекерів участь людини-оператора потрібна постійно, а от в соціальних мережах Websheriff може працювати і самостійно.

На даний момент послугами сервісу вже користуються такі російські компанії, як "Союз-Видео", "Парадиз", "Смешарики", "Монолит" і "Люксор".

В їх інтересах захищаються понад 80 найменувань відео та моніторяться близько сотні майданчиків.

Зокрема, з соціальної мережі "Вконтакте" за період з жовтня 2010 року, коли сервіс отримав статус модератора, вже було видалено близько 1 мільйона копій неліцензійного відео.

У пікові дні після першої появи піратського ролику кількість видаленого відео сягала 30-40 тисяч на добу.

Керівник Websheriff не сказав, які прибутки зміг отримати завдяки запуску цього сервісу, і коли він вийде на беззбитковий рівень.

Реклама:

Головне сьогодні