Британські тваринозахисники шукають дім для кота-"Волдеморта"

— 11 лютого 2011, 12:55

На жаль, потенційних хазяїв відлякує те, що котярисько аж надто нагадує темного чаклуна Волдеморта з "Гаррі Поттера".

Бідному вусаню лишається сподіватися на те, що його "всиновить" яка-небудь сім'я фанатів "Поттеріани", пише The Sun.

Химерна зовнішність 14-річного Чарлі є наслідком захворювання на рак шкіри. Ветеринари були змушені видалити тварині обидва вуха та ніс.

Жінка, що підібрала безпритульного Чарлі та звернулася з ним по допомогу лікарів, не мала змоги й надалі піклуватися про кота. Так вусань опинився у центрі The Blue Cross у Саусхемптоні.

"Хоча декому може здатися, що Чарлі має дещо химерний вигляд після видалення вух та носа, він і досі чудовий, грайливий кіт, який обожнює увагу", - каже співробітниця центру Мері Лаврідж.

"Ми дуже стараємося знову дати йому дім, із кимось, кому відомо, що краса - це дещо глибше, ніж шкіра. Можливо, він стане чудовим котом для фаната Гаррі Поттера", - каже вона.

Фахівці запевняють, що Чарлі не має жодних проблем із нюхом чи слухом, він навіть чхає, як будь-який інший кіт.

"Він любить людське товариство та з радістю крутитиметься навколо вас увесь день", - говорить Лаврідж.

На думку ветеринарів, хворобу, яка ледь не забрала життя Чарлі та спотворила його зовнішність, спровокувало зайве перебування на сонці. Цей сумний приклад має стати застереженням для власників інших котів зі світлою шкірою.

"Ми рекомендуємо у найгарячіші дні року тримати таких тварин, як Чарлі, в тіні чи в приміщенні, а також застосовувати для їхньої шкіри безпечні для дітей сонцезахисні засоби", - зазначила хірург-ветеринар Елісон Томас.

Реклама:

Головне сьогодні