Китай ополчився проти фокусника за номер з рибками

— 17 лютого 2011, 10:36

На думку захисників живої природи, при виконанні цього номера шоумен Фу Яньдун вдається до використання спеціальних магнітів, що можуть завдати шкоди морським мешканцям.

Розважальне шоу мало вийти в ефір в останні дні свят з нагоди китайського Нового року. Але його розкритикували кілька груп активістів, що вимагають скасувати трансляцію, повідомляє Бі-Бі-Сі.

Фокус китайця, що вже місяць збуджує уяву глядачів по всій країні, полягає в тому, що шість золотих рибок запускають в акваріум і вони починають синхронно маневрувати.

Сам фокусник заперечує, що його номер становить для рибок небезпеку, але при цьому відмовляється розкрити свій секрет.

"Якби я використовував магніти, рибки були б приклеєні одна до одної, - виправдовується Яньдун. - Деякі стверджують, що справа в електриці або якихось високих технологіях. Нехай говорять що завгодно, але можу вас запевнити - рибки в безпеці".

Однак тиск з боку захисників тварин вже дав результати: кілька телеканалів вирішили скасувати показ цього сегменту шоу. Однак багато інших свої плани змінювати поки не збираються.

"Рибки такі маленькі, що кожен може їх купити для того, щоб знущатися або навіть вбивати їх", - говорить представниця однієї з організацій із захисту живої природи Лю Хуейлі.

Реклама:

Головне сьогодні