Тест

Дем'янюк погрожує голодуванням

Джон (Іван) Дем'янюк заявив суду, що оголосить голодування, якщо судді не розглянуть додаткові свідчення, які, на його думку, виправдовують його і спростовують звинувачення, що він служив охоронцем концентраційного табору, створеного нацистами у часи Другої Світової війни.

Ухвала суду у справі 90-річного вихідця з України очікується вже у березні, пише ВВС з посиланням на Independent.

Колишній червоноармієць і полонений звинуватив суддів у ігноруванні правди через те, що вони кілька разів відхиляли прохання адвокатів залучити до розгляду додаткові документи.

Іван Дем'янюк оприлюднив заяву у суді через свого представника:

"Німеччина, нація, яка з безжалісною жорстокістю знищила мільйони безневинних людей, намагається знищити мою гідність, мій дух і душу, а фактично знищити моє життя через політичний судовий процес-шоу і намагається звинуватити мене, українського селянина, у злочинах, які вчинили німці у Другій Світовій війні".

Обвинувачення закидає Іванові Дем'янюку співучасть у вбивстві понад 28 тисяч в'язнів концентраційного табору Собібор, який нацисти створили на території Польщі.

Судовий процес у Мюнхені розпочався у листопаді 2009-го. За попередніми очікуваннями, він мав завершитись наприкінці 2010-го.