57 річна британка народила собі онука

— 28 лютого 2011, 10:57

На народження маленького Джозефа з нетерпінням чекала його біологічні тато й мама, пише The Daily Mail.

Донька пані Батлер Нікола, яка вже мала на той час 2-річного сина Клінта, з медичних причин не змогла б самостійно виносити наступного малюка.

Лікарі запліднили взяті в молодої жінки яйцеклітини сперматозоїдами її чоловіка Метью Пегетта. Знадобилося чотири спроби, аби ембріон закріпився в матці 57-річної Памели, яка погодилася виносити свого онука.

"Це був найкращий дарунок, який я могла для неї зробити. Це чудово, бачити її мамою", - говорить Батлер.

Жінка зізнається, що мала певні побоювання, через свій вік, проте їй і на думку не спадало відмовитися допомогти доньці.

"На щастя, вагітність була легкою, і найдивовижніший момент був тоді, коли Нікола вперше взяла на руки свого сина", - пригадує бабуся.

"Я не мала відчуття, буцімто це моя дитина, я просто виношувала його для Нікола. Час від часу я доглядаю його, і він просто чудове маленьке хлоп'я", - каже вона.

Як пригадує Нікола, коли перші спроби екстракорпорального запліднення виявилися невдалими, всі вони, а особливо її мама, почувалися спустошеними.

Втім, родина знайшла в собі сили намагатися й далі.

"Мама зателефонувала мені й сказала, що зробила тест, і що вона точно бачить позитивну риску. Я помчала до неї додому та подивилася, і там була синя риска. Ніхто з нас не міг у це повірити", - пригадує щаслива мама.

Вагітність в Памели проходила добре, жінка навіть не потерпала від класичної ранкової нудоти. Однак, аби не ризикувати, лікарі вирішили зробити бабусі кесарів розтин на 11 днів раніше призначеного терміну. Малюк Джозеф з'явився на світу серпні, з вагою близько 3 кілограмів.

"Усі наші родичі та друзі знають, що мама виносила його для мене, і всі вони такі раді за нас", - каже Нікола.

"Наразі Джозефу вже шість місяців, і він таке чудове маля, він завжди щасливий та всміхнений", - тішиться щаслива матуся.

Реклама:

Головне сьогодні