Люди, що мали безхмарне дитинство, розлучаються частіше – вчені

— 28 лютого 2011, 12:34

Імовірне пояснення цій закономірності дослідники вбачають в тому, що люди, які зростали в стабільному середовищі, мають вищу самооцінку, тож сміливіше розривають стосунки, що їх не влаштовують.

Довгостроковий дослідницький проект Кембріджського університету охопив тисячі британців, що народилися в один тиждень 1946-го року, пише The Daily Mail.

Коли піддослідні досягли підліткового віку, дослідники за відповідною шкалою оцінили їхнє відчуття щастя, їхню дружелюбність та енергійність. Вчені також зафіксували такі проблеми як відчуття неспокою, неслухняність та страхи, якщо їх мали добровольці.

Кілька десятиріч по тому вчені ще раз зібрали та проаналізували інформацію щодо дорослого життя учасників.

Одержані в результаті дані щодо розлучень піддослідних прокоментувала професор Фелісія Хапперт.

"Одним фактором є те, що "позитивні" діти мають вищу самооцінку, ніж їхні однолітки, та є більш готовими покласти край шлюбу, якщо він не відповідає їхнім потребам",- зазначила науковець.

Крім цього, вчені виявили, що щасливі підлітки в своєму дорослому житті одержують більше задоволення від роботи, мають більше різних хобі, а також є активнішими в соціальному плані. На додачу, в них рідше виникають проблеми з психікою.

"Навіть у цей час великих фінансових труднощів для політиків пріоритетом має бути хороше самовідчуття наших дітей, аби вони отримували якнайкращий старт у житті", - наголосили науковці в своєму звіті, опублікованому в Журналі позитивної психології.

Реклама:

Головне сьогодні